Sfaturi pentru curatarea echipamentului de birou

19/1/2022
S-ar putea sa fii surprins sa afli ca biroul tau adapostește probabil mai multi germeni decât un scaun de toaleta! Este adevarat! De fapt, biroul gazduieste de 400 de ori mai multe bacterii decat scaunul de toaleta. Un studiu a constatat ca telefoanele, manerele chiuvetelor, manerele usilor cuptorului cu microunde si tastaturile sunt primele cinci locuri cele mai contaminate cu germeni. Si mai uluitor este faptul ca zona in care iti asezi mna pe birou are in jur de 10.000.000 de bacterii.
 
Daca iti pretuiesti sanatatea, este timpul sa te obișnuiesti sa faci o curatare a echipamentului de birou. Iata cateva sfaturi pentru a tine microbii la distanta.
 

CURATATI CORESPUNZATOR TASTATURA

Inchideti computerul si deconectati-va tastatura (daca este cu fir). Intoarceti cu grija tastatura cu susul in jos si scuturati-o usor peste un cos. Acest lucru ar trebui elimine orice firimituri si resturi. Pentru a curata praful, utilizati aer comprimat. Puteti cumpara cutii de aer comprimat de la majoritatea magazinelor de furnituri de birou. Apoi utilizati dischete de vata pentru a curata butoanele cu alcool izopropilic. Aveti grija sa nu folositi prea mult alcool.

CURTATI ECRANUL MONITORULUI

In timp, pe monitorul computer-ului tau se va depune praf. Opriti-l si mutați monitorul pentru a sterge suprafața pe care sta. Utilizati o carpa din microfibra si putina apa pentru a umezi carpa. Nu pulverizati apa direct pe monitor, ci aplicati o cantitate mica de apa pe coltul carpei din microfibra. Nu utilizati niciodata lichide de curatare, ceara sau substante chimice.

INTRETINETI MOUSE-UL

Daca ati observat ca mouse-ul dvs. a fost putin mai lent la comenzi, este posibil sa fie pur și simplu ca are nevoie de o curatare atenta. Deconectati mouse-ul. Scoateti capacul mingii mouse-ului si curatati-l cu o carpa uscata, fara scame. Utilizati lichid de curatare inainte de a inlocui bila si capacul mouse-ului.

OPTATI PENTRU O CURATARE GENERALA CU AJUTORUL UNEI PESOANE SPECIALIZATE

Daca intr-adevar nu aveti timp pentru o rutina obisnuita de curatare a biroului, cereti curatatorului dvs. profesionist sa realizeze o curatare atenta zonei dumneavoastra de lucru. In acest mod va asigurati ca totul este curatat corespunzator. Pentru servicii de curatare profesionista, apelati cu incredere la Cleaner4Real si scapati de grija germenilor din zonele de lucru. Citeste si alte articole care te-ar putea interesa: