Greseli pe care le faci in timpul curateniei

30/6/2021
Lipsa de timp sau de chef reprezinta adesea o scuza atunci cand vine vorba de curatenia in locuinta ta. Asa cum probabil stii, nu este loc de scuze deoarece o casa care nu este intretinuta asa cum trebuie poate sa devina un pericol pentru sanatatea ta si a familiei tale. Nu este necesar ca zilnic sa stergi praful sau sa dai cu aspiratorul, insa trebuie sa stii cum sa faci curat astfel incat sa fii eficient, iar curatenia sa reziste pentru o perioada mai lunga de timp.
Tocmai de aceea ne-am gandit sa iti prezentam cele mai frecvente greseli pe care le faci in timpul curateniei.

Lucrezi dezordonat

Inainte sa te apuci de curatenie, este necesar sa iti faci un plan de lucru pentru a eficientiza munca. Aduna intr-un loc toate produsele si uneltele de curatare pe care le ai si vezi daca iti sunt suficiente si potrivite pentru ceea ce vrei sa faci. In acest mod le vei avea pe toate la indemana. Apoi, poti incepe curatenia cu incaperile care necesita mai multa atentie si implicit mai mult timp, cum ar fi baia sau bucataria.

Speli geamurile cand e soare

Desi pare ca momentul cel mai potrivit pentru spalarea geamurilor este atunci cand e soare, de fapt, nu este asa. Din cauza razelor fierbinti ale soarelui, solutia de curatare se usuca foarte repede si in acest mod nu vei mai avea timp sa stergi geamurile in mod corespunzator. Astfel, pe suprafata geamurilor vor ramane urme chiar si dupa ce le-ai sters.

Folosesti aceeasi laveta pe suprafete diferite 

Desi tindem sa folosim aceeasi laveta pe mai multe suprafete diferite, in realitate exista diverse tipuri de lavete, mai aspre sau mai moi, din microfibra sau din bumbac, prosoape de hartie, servetele umede sau bureti, care trebuiesc utilizate in mod corespunzator cu suprafata care necesita curatata.

Nu astepti ca solutiile pe care le pulverizezi sa isi faca efectul

Graba strica treaba! Majoritatea produselor de curatare au nevoie de un timp pentru a actiona corespunzator. Dupa ce ai pulverizat solutiile de curatare pe suprafetele pe care doresti sa le cureti (gresie, faianta, chiuveta, aragaz, etc.) asteapta cateva minute pana cand murdaria se dizolva, iar mai apoi indeparteaz-o cu o laveta potrivita suprafetei respective.

Folosesti gresit produsele de curatenie

Atunci cand iti doresti ca locuinta ta sa straluceasca, este important sa folosesti porduse de curatare care sa se potriveasca anumitor tipuri de suprafete. Este necesar sa utilizezi solutii diferite, potrivite tipurilor de suprafete, pentru a le mentine stralucirea si a le intretine pentru mai mult timp. De exemplu, ecranele televizoarelor si a laptopurilor sunt foarte delicate si este nevoie sa le cureti cu servetele fara alcool sau amoniac, pentru a evita sa le distrugi sau sa le patezi.

Daca insa nu ai suficient timp sa te ocupi de curatenia locuintei tale si cauti o firma de curatenie in Cluj-Napoca, noi, Cleaner4Real, suntem o echipa pregatita si determinata sa iti oferim toate serviciile de care ai nevoie. Consulta oferta noastra si contacteaza-ne!