Tot ce trebuie sa stii despre alpinismul utilitar

18/10/2017
Intretinerea curateniei este dificila uneori deoarece exista locuri mai putin accesibile care nu pot fi curatate. Alpinismul utilitar vine in intampinarea acestor probleme cu o metoda eficienta de curatenie, acesta avamd avantajul accesului in locurile inalte si izolate.

Alpinismul utilitar are scopul de a curata si de a intretine cladirile. Cu un grad crescut de utilitate, este folosit atat in efectuarea verificarilor la nivelul tehnic al cladirilor, cat si in montarea bannerelor si  efectuarea curateniei.

Curatarea cladirilor se face prin spalarea suprafetelor de sticla (geamuri, suprafete vitrate) cu substante profesionale. Intretinerea corecta si continua a fatadelor si a geamurilor va impiedica distrugerea in timp a cladirii, iar lucrarile de renovare vor fi efectuate la perioade mai lungi. Echipamentele folosite trebuie sa fie de cea mai buna calitate pentru a acorda personalului siguranta, confort si flexibilitate. Pe langa echipamentele propiu-zise de alpinism, personalul care efectueaza lucrarile trebuie sa poarte si un echipament de specialitate: imbracaminte, incaltaminte si casca de protectie. Este necesar ca personalul sa fie bine instruit pentru a efectua o curatenie de calitate, fara a afecta in nici un fel starea cladirii.

Pe langa beneficiul principal, care consta in accesul in zonele izolate, serviciul de alpinism utilitar are un pret mai redus in comparatie cu alte mijloace clasice de acces la inaltime. Este un serviciu ce poate fi executat la orice ora din zi deoarece nu incomodeaza foarte tare persoanele din cladire si nu ingreuneaza circulatia de pe strazi si trotuare. Durata de lucru este una scazuta deoarece montarea intregului sistem de corzi nu necesita mult timp si executarea este una rapida.

Echipa de alpinism utilitar trebuie sa aiba toate informatiile cu privire la activitatile sau lucrarile ce se desfasoara in apropiere. De asemenea, se va atentiona lucrul la inaltime cu panouri speciale care ii vor informa pe pietoni.

Atunci cand angajati o echipa de alpinisti utilitari trebuie sa pregatiti zona in care ei vor lucra. Trebuie indepartate toate materialele sau obiectele ce pot zbura si distrage in orice mod atentia lucratorilor. Orice adiere de vant mai puternica poate crea probleme majore si poate pune personalul in situatii extreme. Toate aceste lucruri trebuie realizate pentru a evita accidentele ce pot aparea si pentru a-i proteja pe toti cei implicati in lucrare.

Pentru lucrari eficiente si de calitate iti recomandam sa apelezi la serviciul nostru de alpinism utilitar Cluj executat de personal calificat si bine pregatit pentru orice situatii.