Toaleta, zona cu cea mare densitate de bacterii

24/7/2016
Un loc de munca curat si igienizat, pe langa impactul pe care il are asupra sanatatii angajatilor,  contribuie la asigurarea unei stari de confort atat fizic cat si psihic pentru fiecare angajat in parte.  Salubritatea spatiului in care ne desfasuram activitatea, fac ca locul de munca sa devena „prietenos” din acest punct de vedere.
Curatenia la locul de munca trebuie sa fie o caracteristica predominanta, pornind de la spatiul propriu-zis unde isi desfasoara activitatea si ajungand la cea mai „evidenta” zona ce trebuie curatata, respectiv cea a toaletelor.

„Toaleta este un spatiu murdar, nu in sensul de murdarie, ci ca opus al spatiului curat/sacru”, spunea antropologul Vintila Mihailescu.

O atentie speciala trebuie acordata curateniei grupurilor sanitare. La fel ca si acasa, si la locul de munca totul trebuie sa fie impecabil de curat, de la gresie si faianta pana la chiuvete, vase de toaleta sau pisoare.
Zona cu cea mare densitate de bacterii este toaleta, iar atunci cand vine vorba de curatarea acesteia, mai ales la locul de munca, devide un subiect controversat. Curatenia in baie este o operatiune de durata care necesita atentie la detalii, insa realizata corect si des, va asigura ca veti avea o baie mereu igienizata si intr-o stare perfecta.

Depuneri de sapun sau calcar, stropi de apa pe chiuveta si oglinda, bacteriile, mizeria si mirosul neplacut din vasul WC, toate necesita o atentie deosebita, indemanare si bineinteles solutii eficiente pentru curatere si igienizare. O curatenia eficienta in acest spatiu delicat dar foarte important, presupune repetarea frecventa a operatiunilor de curatenie.
O curatenie prost efectuata prin folosirea necorespunzatoare a solutiilor de curatare de catre personal necalificat, poate duce la distrugerea suprafetelor in prelabil curatate dar pot provoca de la simple iritatii ale pielii, dermatite de contact, pana la iritatii oculare, dificultati de respiratie sau alergii.

Curatarea bailor si toaletelor in cadrul unei firme presupune reguli clare ce trebuie respectate, pentru a asigura evita atat contaminarea persoanei care face curatenia cat si pentru utilizarea in siguranta a acestui spatiu de catre personalul angajat.

O firma de curatenie va poate oferi servicii complete si corect executate, cu personal instruit, care va sti sa actionize in orice situatie, fie ca este vorba de servicii de curatenie birouri intr-o companie aflata intr-o zona selecta a orasului, sau intr-o mica firma sau show room aflat la periferia acestuia. Firmele de curatenie dispun de personal caificat si de toata logistica necesara prin care se asigura curatenia si dezinfectarea birourilor.