Sfaturi - Metode de curatenie eficiente

4/10/2018
Cu totii stim ca de cele mai multe ori timpul sau programul aglomerat nu ne permite sa facem curatenie asa cum ne dorim. Chiar daca dupa-masa avem mai mult timp liber sau in weekend-uri, avem alte lucruri pe care vrem sa le rezolvam, care de cele mai multe ori sunt importante. Asa ca v-am pregatit cateva metode pentru fiecare in functie de program si posibilitati.

Curatenia zilnica

O metoda ideala pentru persoanele care dispun de mai mult timp si implicit de mai multa energie. Asta inseamna ca in fiecare zi adunam cate putin, spalam vasele dupa ce mancam, adunam si impaturam hainele. In unele zile putem curata doar o camera, sau putem efectua o operatiune de curatenie in toata casa, adica sa aspiram toate camerel. In acest fel, in functie de programul nostru ne bucuram de o casa curata si avem timp si pentru activitatile noastre.

Avantajul acestei metode este ca ne putem crea un obicei prin care vom reusi sa ne pastram casa curata in fiecare zi. Iar un dezavantaj este ca nu vom avea in fiecare zi energia necesara de a curata dupa noi, fiindca poate deveni obositor.

Curatenia saptamanala

Aceasta metoda este pentru cei care au mai putin timp liber in timpul sapatamanii, pentru cei care au un loc de munca mai solicitant si care nu mai au energie atunci cand ajung acasa. Asta inseamna ca in weekend ne vom ocupa de intreaga curatenie, o sesiune care va dura mai multe ori si va fi mult mai obositoare, dar la final intreaga casa va straluci.
Un prim avantaj al acestei metode este ca avem mai mult timp de odihna in timpul saptamanii, dar mai putin in weekend. Ne putem petrece zile din timpul saptamanii

Un dezavantaj ar fi faptul ca dupa o curatenie de cateva ore e posibil sa nu mai avem energia necesara pentru a ne bucura de aceasta zi libera.

Curatenie zilnica, dar si saptamanala

Aceasta ar fi metode ideala deoarece nu vrem sa lasam vasele o saptramana in chiuveta, nu vrem sa lasam praful sa se adune si hainele la fel. Desi este o metoda mai complicata pentru unii, este una care ne va ajuta sa fim fericiti si sa ne simtim confortabil in casa.

Daca nicio metoda nu da roade inseamna ca e momentul sa apelezi la o firma de curatenie in Cluj, care iti va transforma casa in doar cateva ore. Te bucuri de mai mult timp pentru tine si de o casa care straluceste!