Sfaturi de curatenie - Scapa de petele de vin si ulei

25/11/2020
Toata lumea a avut la un moment dat probleme cu petele, fie ca erau pe haine, covoare sau tapiterii. Unele pete par imposibil de indepartat si niciun produs nu functioneaza, insa exista cateva remedii rapide pe care le poti folosi. Noi nu le utilizam in cadrul serviciilor noastre de curatenie Cluj, dar ne face placere sa le impartasim cu voi.
 

Petele de vin

Daca tot se apropie sarbatorile de iarna, vinul nu va lipsi de pe masa romanilor, iar accidete se intampla mereu. Iata cum poti scapa de petele de vin de pe diferite tesaturi:
Metoda cu alcool de 70 de grade functioneaza pe orice tip de tesatura si ai nevoie doar de o cantitate mica. Aplica cateva picaturi de alcool pe pata, clateste cu apa rece si apoi repeta aplicarea de 2-3 ori. Dupa ce ai facut asta de cateva ori, baga haina la masina de spalat, program normal. In final urma nu va mai fi acolo. Pentru tesaturile albe, aplica aceeasi metoda, dar cu inalbitor sau apa oxigenata, utilizand manusi de protectie.
 

Petele de ulei

Petele de ulei sunt intalnite cel mai frecvent pe hainele gospodinelor, prosoape sau fetele de masa. Acestea sunt mai dificil de indepartat deoarece elementul uleios este total incompatibil cu apa, ca sa poata fi elimiat doar cu apa si detergent/sapun. Prin urmare trebuie utilizate produse speciale sau remediile oferite de noi.
Metoda necesita hartie de bucatarie, pudra de talc, detergent si o periuta de dinti. Initial aplicam bucata de hartie peste pata, insa fara frecare. Bucata de hartie va absorbi uleiul care nu a intrat in tesatura. Ulterior punem o lingura de talc peste pata, in functie de dimensiune si o lasam cateva ore sa actioneze si sa absoarba uleiul. Pudra va fi indepartata cu o lingura fara a fi intinsa si pe suprafata curata, apoi se aplica o picatura de detergent direct pe pata si il introducem in tesatura cu o periuta de dinti umeda prin frecare. In cele din urma, trebuie spalata la masina, program normal.
 
In cadrul serviciilor noastre de curatenie Cluj utilizam produse profesionale de curatenie care pot scoate cu usurinta petele, dar care nu pot fi folosite in uz casnic de persoane fara pregatire. Daca ai nevoie de servicii de curatenie Cluj pentru apartament, casa sau birou, contacteaza-ne.