Locurile in care se ascund cele mai multe bacterii

2/3/2020
Bacteriile sunt microorganisme ce se gasesc pretutindeni, fie ca vorbim de corpuri vii sau corpurile statice. In spatiile inchise, bacteriile si microbii isi dezvolta adevarate medii propice de dezvoltare.
Aceste microorganiste sunt extrem de pericoale pentru persoanele cu sistem imunitar scazut deoarece se inmultesc repede si ajuta la producerea de infectii. De aceea, dezinfectarea constanta a spatiilor in care locuim sau lucram este foarte importanta.
Centrul American pentru Preventia Bolilor a realizat o cercetare care a avut ca subiect lucrurile cu cele mai multe bacterii dintr-o locuinta. Rezultatele acestui studiu, i-a uimit chiar si pe cercetatori:
  • Vasul de toaleta - 500.000 de bacterii pe cm patrat

  • Cada - 18.000 de bacterii pe cm patrat

  • Robinetul de la bucatarie - 2050 de bacterii pe cm patrat

  • Cosul de gunoi - peste 60 de bacterii pe cm patrat

  • Usa frigiderului - peste 50 de bacterii pe cm patrat

  • Telecomanda - peste 10 bacterii pe cm patrat

Concluziile studiului arata ca:
  1. Bucataria este paradisul microbilor

Din cauza umezelii (lavete, burete sau prosoape ude), dar si a resturilor de mancare, in bucatarie este mediul favorabil dezvoltarii a numeroase microorganisme. Pe langa chiuveta, blatul bucatariei este expus la aparitia bacteriilor prin depozitarea si prelucrarea alimentelor.
  1. Baia ocupa locul doi in topul locurilor cu cele mai multe bacterii

Desi vasul de toaleta este obiectul cu cele mai multe bacterii dintr-o locuinta, baia ocupa locul noi in topul incaperilor cu cele mai multe bacterii. Va recomandam sa utilizati dezinfectanti puternici, atat pentru obiectele din baie, cat si pentru pardoseala si pereti.

Pentru servicii de curatenie Cluj cu produse si echipamente profesionale, contacteaza-ne.