Cum sa scapi de mirosul de tigara din locuinta?

8/1/2021
Daca fumezi in casa, probabil te-ai obisnuit cu mirosul si nu realizezi cat de puternic este, insa pentru familia ta sau prietenii tai nefumatori, locuinta ta s-ar putea sa nu fie cea mai prietenoasa. Cu totii ne dorim sa respiram un aer curat in casa, indiferent daca suntem fumatori sau nu. In cazul in care iti doresti sa scapi de mirosul de tigara din locuinta, pregateste-te pentru o curatenie generala foarte minutioasa.

Mirosul de tigara este foarte persistent, compozitia toxica a acestuia poate sa patrunda cu usurinta atat in suprafetele dure, cat si in cele mai putin dure. Ceea ce inseamna ca pe langa haine, draperii, perdele si covoare, trebuie sa ne ocupam si de curatarea mobilierului si a peretilor.

Iata cateva sfaturi care iti vor fi de ajutor:

  • Aeriseste zilnic locuinta
Aerisirea zilnica a locuintei este foarte importanta pentru a scapa de mirosurile puternice, insa nu este suficienta.

  • Spala hainele si toate materialele textile din locuinta
Mirosul de tutun este foarte bine retinut de materialele textile. O spalare atenta si amanuntita a acestora va duce la o imbunatatire a mirosului din locuinta.

  • Spala si curata mobilierul si peretii locuintei sau apeleaza la o firma specializata de curatenie pentru a se ocupa de acest lucru
Asa cum am mentionat si mai sus, mirosul de tigara este atat de puternic incat poate sa fie retinut cu usurinta si de suprafetele dure. Asadar, este necesara si o curatare a suprafetelor acestora, folosind diverse produse de curatenie.

  • Foloseste lumanari parfumate sau spray-uri pentru improspatarea aerului
Pe langa produsele de curatare din comert, ai la dispozitie si o serie de solutii naturiste pentru a scapa de acesta problema:
  • Otetul in combinatie cu apa este foarte util pentru a absrobi mirosurile neplacute. Poate sa fie utilizat ca solutie de curatare pentru pereti, mobila si covoare sau il poti adauga intr-un recipient de tip spray pentru a-l pulveriza prin locuinta.
  • Cojile de citrice (lamaie, portocala) sunt foarte eficiente pentru indepartarea mirosurilor neplacute. Se pot lasa intr-un recipient in zonele in care se fumeaza.
Bineinteles, dupa tot efortul depus pentru eliminarea fumului de tigara din casa, urmatorul lucru pe care il ai de facut este sa iti schimbi obiceiul de a fuma în interiorul locuintei. Incearca sa iti amenajezi un loc special pentru fumat, in exteriorul casei (balcon, gradina). 

Daca obisnuiesti sa fumezi in spatii inchise ( locuinta,birouri) si iti doresti sa scapi de mirosul de tigara, dar toate acestea ti se par greu de realizat sau nu ai suficient timp pentru a te ocupa singur de asta, Cleaner4Real iti pune la dispozitie servicii de curatenie Cluj, atat pentru locuinte, birouri, cat si pentru spatii comerciale.