Cum curatam geamurile corect?

18/4/2018
O etapa importanta in efectuarea curateniei generale consta in curatarea corecta a geamurilor, care necesita o atentie deobsebita. De aceea, curatarea lor este de cele mai multe ori o sarcina dificila pentru  multe persoane deoarece necesita un efort fizic mare.

Ploaia si praful murdaresc geamurile foarte repede si e necesar sa ai un proces eficient si bun prin care sa cureti geamurile rapid. In acest sens, ne-am gandit sa iti oferim cateva sfaturi despre modul in care sa cureti geamurile.

Pregatirea geamurilor
Inainte de a curata fiecare geam trebuie sa le stergi de praf, sa cureti panzele de paianjen si sa golesti zona din jurul geamurilor. Poti sterge praful cu o laveta uscata sau cu o perie cu care poti elimina murdaria din locurile inaccesibile. Scopul pregatirii geamurilor este acela de a usura procesul de curatenie deoarece o pregatire corecta iti va asigura eficienta curateniei.

Spalarea geamurilor
In primul rand, e important de retinut faptul ca geamurile se curata intotdeauna doar cu solutii si echipamente speciale. Orice alte solutii si echipamente folosite nu vor asigura o curatenie impecabila a geamurilor. Laveta aleasa trebuie sa fie din microfibra si trebuie sa se curete usor.

Iti recomandam sa incepi curatarea geamurilor din exterior pentru a nu imprastia mai apoi murdaria in interior. Primul pas dupa stergerea prafului este curatarea locurile mai putin accesibile, ca si colturile si imbinarile.

Spalarea gemurilor incepe cu pulverizarea solutiei speciale pe intreaga suprafata a geamului. E important sa nu neglijezi ramele geamurilor si sa le cureti cu atentie. Spalarea geamurilor pe interior se rezlizeaza in acelasi fel, dar mai trebuie sa cureti si rama acestuia.

Dupa ce acestea sunt spalate trebuie lasate sa se usuce si apoi poti aseza la loc perdeaua si celalalte lucruri pe care le-ai mutata. De asemenea iti recomandam sa cureti geamurile atunci cand nu e insorit deoarece razele puternice ale soarelui usuca geamul foarte repede si pe geam vor ramane pete.

Daca nu dispui de timpul necesar pentru curatarea geamurilor noi venim in ajutorul tau! Iti punem la dispozitie servicii profesioniste de curatenie in Cluj pentru ca si casa ta sa straluceasca!