Checklist pentru curatenia de toamna

18/10/2018
Scopul nostru este sa te ajutam sa cureti mai eficient, mai rapid si mai bine intreaga casa. In acest sens, ne-am gandit sa venim in ajutorul tau cu o lista generala prin care procesul de curatenie va fi mai eficient. Am inclus toate camerele deoarece consideram ca fiecare coltisor trebuie curatat frecvent. Noi suntem aici daca ai nevoie de o mana de ajutor la curatenie si iti oferim servicii curatenie Cluj.

Bucatarie

Bucataria este locul cel mai utilizat din casa si prin urmare si cel mai curatat. Asadar, atunci cand vine toamna poti organiza dulapurile si poti arunca alimentele pe care nu le mai folosesti din camara. Fie ca sunt condimente vechi, vase sparte sau mancare expirata. Poti curata si chiuveta, precum si spatiul unde depozitezi solutiile de curatare. Chiuveta trebuie curatata frecvent pentru a nu se infunda pe viitor.

Dormitor

Odata cu sezonul de rece a venit momnentul sa iti schimb si hainele subtiri. Asta cere o reorganizare a dulapului sau a dressing-ului. Cand vine vorba de curatenie, in dormitor trebuie neaparat sa cureti salteaua, sa o aerisesti si sa stregi praful de sub si peste mobila. Perdelele trebuie spalate si calcate pentru ca dormitorul sa fie curat in intregime.

Sufragerie

Camera mare sau livingul reprezinta locul in care petreci cel mai mult timp alaturi de prieteni, fiind si foarte frecventat. Asadar, aici trebuie sters praful de pe mobila, trebuie spalate geamurile si in special covoarele spalate.

Baie

In baie este foarte simplu, trebuie sa cureti gresia si faianta cu solutii profesionale, dar si toaleta, vana si chiuveta. Aceasta este cea mai buna oportunitate de a curata in spatele masinii de spalat, un loc in care praful se aduna foarte rapid.

Spatii de depozitare

Aici am inclus debaraua si chiar si pivnita, acestea fiind locurile in care curatenia de toamna este intotdeauna binevenita. Deoarece depozitezi tot timpul diverse lucruri in aceste incaperii, e important ca odata pe sezon sa efectuzi o curatenie si implicit sa sortezi lucrurile necesare de cele pe care nu le mai folosesti. Este un prilej bun de a organiza fiecare raft, de a aranja torul pe categorii pentru o depozitare mai organizata in viitor.

Gradina

In cazul in care locuiesti la casa inseamna ca trebuie sa cureti si gradina. Sa tunzi tufisurile, sa tai copacii si sa aduni frunzele uscate si cazute. Apoi poti aduna buruienile si alte plante nedorite care si-au facul loc in gradina ta. In ceea ce priveste mobilierul de exterior, il poti depozita in locuri ferite de ploaie si frig, iar in cazul in care ai si o piscina, aceasta va trebui sa fie acoperita. Daca consideri ca ai nevoie de ajutor, poti aplela cu incredere la servicii intretinere spatii verzi Cluj.

Poti dona obiectele pe care alegi sa nu le mai folosesti catre persoanele care chiar au nevoie de ele. In acest fel faci loc pentru lucrurile pe care trebuie sa le feresti de frig dar si pentru zacusca, muraturile si gemul proaspat preparat, numai bune pentru iarna.