Modul in care ne afecteaza praful si acarienii din acesta

1/3/2017
O mare parte a persoanelor din intreaga lume manifesta o sensibilitate la acarieni, mai exact undeva la 20% din populatie conform ultimelor studii realizate. Specialistii ne informeaza ca microorganismele care se gasesc in mediul in care noi ne desfasuram activitatea pot provoca alergii, crize de astm, conjuctivita si anumite boli de piele. 

Acarienii se dezvolta intr-un ritm ametitor in locuri cu umezeala si caldura si, de aceea, ei se gasesc in praf, atat la locul de munca, cat si in locuintele noastre. O cauza majora a alergiilor o reprezinta dejectiile si resturile acarienilor care se gasesc in praf. Astfel, expunerea prelungita intr-un mediu cu praf poate provoca boli alergice.

De asemenea, praful poate duce la declansarea unor crize astmatice la persoanele cu astm alergic. In acest caz, persoanele se confrunta cu tuse si probleme respiratorii in permanenta daca nu este realizata o curatenie adecvata. 

Totodata, persoanele cu predispozitie la alergii se pot confrunta cu stranut, mancarimi si secretii nazale abundente, usturimi si mancarimi oculare sau lacrimare excesiva. In unele situatii, acarienii din praf pot duce chiar la aparitia unor boli de piele precum prurigo. 

Pentru evitarea acestor situatii neplacute, sunt recomandate masuri de indepartare a acarienilor, mai ales primavara si toamna deoarece in aceste anotimpuri reproducerea lor este accelerata. Pentru a preveni aparitia acestor probleme, trebuie mentinuta o curatenie in birouri si in spatiile de lucru astfel incat angajatii sa fie protejati.